Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Sport i Wypoczynek

Skalka family park

Sport a relax, Různé sporty

Malý lyžařský areál na okraji Ostravy se za poslední roky proměnil v rozsáhlý family park, který zabaví nejen v zimě, ale i v létě na dlouhé hodiny děti jakéhokoliv věku. Malí dobrodruzi zde navíc tráví čas opravdu aktivně, a ještě k tomu uprostřed přírody.

Ačkoli tomu mnozí neznalí nevěří, Ostrava patří mezi velmi zelená města. Přesvědčit se o tom můžete třeba právě v areálu Skalka family park na okraji města.

Na co se můžou děti těšit?

V létě areál Skalky nabízí více než 47 zábavných atrakcí. Během teplých měsíců se děti vydovádějí na dětském hřišti s prolézačkami, v lanovém centrum, anebo na vzduchových trampolínách. Malí i velcí se zde zabaví na vodních atrakcích, kolotočích, tubingu nebo při hraní minigolfu. Oblíbenou atrakcí zejména pro teenagery je virtuální realita.

Dominantou areálu je však obrovské prolézací centrum s názvem Skaláčkova Velryba, kde se zabaví jak děti, tak i rodiče. A co říkáte na Skaláčkovo kolo, Indiánskou stezku (prolézací centrum) a nebo létající slony?

Pokud si lámete hlavu, jak se postarat o děti v období letních prázdnin, Skalka family park nabízí jedinečnou možnost letních příměstských táborů s různorodou tematikou.

A co v zimě?

Během zimních měsíců si v areálu budete připadat jako na horách. Areál nabízí sjezdovku o délce 350 metrů, dětský skipark a kopec s délkou přes 100 metrů s dětským pásem a vlekem. Krom klasických lyží a snowboardu mohou děti z kopce jezdit také na bobech či sáňkách. Pro začátečníky je připraven malý dětský svah, kde se naučí lyžovat každý malý nadšenec. Areál nabízí také zastřešené umělé chlazené kluziště, kde si mohou všichni zabruslit v jakémkoliv počasí. Disponujeme také půjčovnou lyží, bruslí a k dispozici jsou také lyžařské kurzy a lekce lyžování, bruslení a snowboardu. Navštivte ZIMNÍ LUNAPARK, který zahrnuje celodenní bruslení, atrakce, zoopark i sáňkování.

V areálu můžete celoročně navštívit také zoopark, který nabízí k vidění třeba lamy, klokany, muflony a další. Celkem je zde k vidění více než 100 kontaktních zvířat, které si můžete pohladit či nakrmit. Součástí zooparku je také Skaláčkovo bludiště, kde se mohou ztratit nejen děti, ale také dospělí. Projdete se voliérou, z vyhlídky si prohlédnete pasoucí se kozy nebo vystoupáte na Stříbrnou věž s výhledem nejen na zoopark. V zooparku naleznete také hmyzí louku, která přidává do parku rozmanité atrakce v podobě obřího hmyzu.

A co dospělí?

Nejen děti, ale i rodiče si užijí zábavné odpoledne při oblíbeném rýžování zlata nebo mohou s dětmi objevovat krásy pirátské zátoky s dominantou repliky pirátského korábu s názvem Skaláčkova Perla. Za nepříznivého počasí lze využít hop arénu, která disponuje 16 trampolínami a oblíbený krytý autodrom a skákací hrady. V prostorech areálu se nachází i horská dráha zvaná Dragon, kde si užijí adrenalinovou jízdu i dospělí.

K dispozici je zrekonstruovaná restaurace a bistro s příjemným posezením na terase, odkud je možné pozorovat dění dole na atrakcích. Skalka je určená především pro rodiny s dětmi, ale její výhodná poloha vybízí i k trávení dlouhého času v přírodě. Je to ideální cíl výletu pro maminky s kočárky či prarodiče s vnoučaty.

Hledáte místo na svatbu?

I tady můžete využít služeb Skalka Family Parku, pořádají totiž svatby na míru. Jestli hledáte svatební místo v přírodě, zázemí v prostorném sále, přilehlou venkovní teraseu a kvalitní gastronomii, právě jste jej našli. A pokud na svatbě budete mít děti, v areálu jsou připraveni se o ně postarat.

S čím návštěvu spojit?

Dva a půl kilometru pěšky od areálu se nachází čtvrť Mexiko, odkud můžete příjemnou trasou po žluté značce dojít až do areálu Klimkovického sanatoria a užít si úžasného lesního parku Klimkovice, který leží prakticky na hranici Přírodního parku Oderské vrchy. Chybu neuděláte ani když sem vyrazíte na kole.

Pár zajímavostí na závěr:

  • V areálu najdete hned dvě sjezdovky.
  • Family park se nachází v ekologickém koridoru uprostřed lesů a polí na okraji Ostravy, takže se zde budete cítit jako na horách.

GALERIA

ADRES

Skalka family park

Vřesina 907
Vřesina
74285


Telefon: +420 736 538 120


www.skalkaostrava.cz


www.facebook.com/skalka.ostrav
a/?fref=ts

Punkty Informacji Turystycznej OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Wieża widokowa Nowego Ratusza

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Dworzec Główny Kolejowy

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Dworzec kolejowy Ostrava - Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO