Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Sport i Wypoczynek

Letní koupaliště (SAREZA)

Sauna a welness

Věděli jste, že v Ostravě najdete největší koupaliště ve střední Evropě? Je jím porubský areál společnosti SAREZA, který má kapacitu až 15 tisíc návštěvníků a rozloha vodní plochy má neuvěřitelných 41 200 m². Návštěvníci se tu tak v určitém ohledu cítí spíše jako u přírodního jezera obklopeného zelení než na městském koupališti. Pokud nevěříte, zajeďte se do Poruby podívat!

Koupaliště, nebo jezero?

Naprostým fenoménem je velký plavecký bazén s rozměrem v nejdelším místě neuvěřitelných 380 m, takže si tady zaplavou nejen rekreační, ale i kondiční plavci. Díky hloubce až 380 cm je navíc možné využít skokanské můstky.

Většina starších dětí ale směřuje pozornost k bazénu pro neplavce, odděleného od velkého plaveckého bazénu lávkou. Ústí do něho stometrový tobogán a tři padesátimetrové klouzačky. Hloubka je zde od 50 do 140 cm.

Zabaví se celé rodiny

Na ty úplně nejmenší čeká vyhřívané brouzdaliště s hloubkou maximálně 60 cm a s přiměřenými vodními atrakcemi. V celém areálu je navíc spousta travnaté plochy s třemi zastíněnými pískovišti, prolézačkami a dalšími atrakcemi.

Vzhledem k rozsáhlosti areálu je tu navíc dostatek místa pro další atrakce, jako jsou motorové lodičky, aquazorbing, minigolf, tenisové kurty, badminton, stolní tenis či vzduchová trampolína. V areálu se tak dá strávit opravdu celý den a ještě to bude málo. Navíc zde najdete několik restaurací a barů s širokou nabídkou. Nejlepší výhled na celou vodní plochu je na terase baru u tobogánu.

Snadno sem dojedete autem, před areálem najdete totiž parkoviště s kapacitou cca 600 parkovacích míst.

Pro koho je návštěva vhodná?

Jedná se o jedno z mála míst, kde se zabaví opravdu kdokoliv. V areálu najdete atrakce vhodné pro batolata, školáky i teenagery. Na obrovské vodní ploše si zaplavou i výkonnostní plavci a odpočinek na lehátku v příjemném prostředí ocení třeba babičky a dědečci.

S čím návštěvu spojit?

V areálu letního koupaliště Sareza strávíte určitě celý den a řádně se unavíte. Doporučujeme nikam nespěchat a řádně si atmosféru nevšedně rozlehlého koupaliště užít.

Pár zajímavostí na závěr:

  • Kdysi se areálu říkalo přírodní koupaliště z toho důvodu, že se napouštělo z říčky Porubky. Dnes se už napouští pitnou vodou z vodovodního řádu.
  • Zažitý je také název koupaliště Vřesina, a to proto, že v blízkosti se nachází právě obec Vřesina. Areál samotný ale leží v porubské části Ostravy.

Pro držitele OSTRAVACARD!!! zde platí sleva 10 % ze vstupného.

GALERIA

ADRES

Letní koupaliště (SAREZA)

Rekreační 236/74
Ostrava - Poruba
70800


Telefon: +420 596 977 611


www.sareza.cz


www.facebook.com/sarezaostrava

IMPREZY (1)

Punkty Informacji Turystycznej OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Wieża widokowa Nowego Ratusza

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Dworzec Główny Kolejowy

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Dworzec kolejowy Ostrava - Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO