Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Sport a volný čas

Skalka family park

Sport a volný čas, Volnočasové aktivity

Malý lyžařský areál na okraji Ostravy se za poslední roky proměnil v rozsáhlý family park, který zabaví nejen v zimě, ale i v létě na dlouhé hodiny děti jakéhokoliv věku. Malí dobrodruzi zde navíc tráví čas opravdu aktivně, a ještě k tomu uprostřed přírody.

Ačkoli tomu mnozí neznalí nevěří, Ostrava patří mezi velmi zelená města. Přesvědčit se o tom můžete třeba právě v areálu Skalka family park na okraji města.

Na co se můžou děti těšit?

V létě areál Skalky nabízí až 50 zábavných atrakcí. Během teplých měsíců se děti vydovádějí v našem vodním světě, dětském hřišti s prolézačkami, v lanovém centrum, anebo na vzduchových trampolínách. Malí i velcí se zde zabaví na kolotočích, tubingu nebo při hraní adventure golfu. Oblíbenou atrakcí zejména pro teenagery je virtuální realita, která nabízí virtuální brýle a auto simulátor. Nejen děti, ale i rodiče si užijí zábavné odpoledne při oblíbeném rýžování zlata nebo mohou s dětmi objevovat krásy pirátské zátoky s dominantou repliky pirátského korábu s názvem Skaláčkova Perla. Za nepříznivého počasí lze využít hop arénu, která disponuje 16 trampolínami a oblíbený krytý autodrom, vláček a skákací hrady.

V prostorech areálu se nachází i horská dráha zvaná Dragon, kde si užijí adrenalinovou jízdu i dospělí. Dominantou areálu je však obrovské prolézací centrum s názvem Skaláčkova Velryba, kde se zabaví, jak děti, tak i rodiče. A co třeba Skaláčkovo kolo, Indiánská stezka (prolézací centrum), anebo létající sloni?

Malebná zoo je vhodná pro rodiny s dětmi na kouzelnou procházku. Jedná se o kontaktní zoopark, což znamená, že si každý může zvířátka pohladit či nakrmit speciálním krmivem dostupným na pokladně. Ve stínu stromů se nachází venkovní Skaláčkovo bludiště a také zvonička. V zooparku naleznete také velkou NOVINKU, a to SVĚTOVÉ MOSTY. Představte si repliku Golden Gate Bridge, anebo kamenného mostu z Itálie. Kromě světových mostů se můžete projít také po jelení lávce, lávce po stopách zvířat, anebo si projít cestu za princeznou.

V červnu 2024 přibude nové dětská zóna, a tou je BRÁNA DO MINULOSTI – SVĚT DINOSAURŮ!

Pokud si lámete hlavu, jak se postarat o děti v období letních prázdnin, tak Vám nabízíme řešení. Skalka family park nabízí jedinečnou možnost letních příměstských táborů s různorodou tématikou.

A co v zimě?

Během zimních měsíců si v areálu budete připadat jako na horách. Areál nabízí sjezdovku o délce 350 metrů, dětský skipark a kopec s délkou přes 100 metrů s dětským pásem a vlekem. Kromě klasických lyží a snowboardu mohou děti z kopce jezdit také na bobech či sáňkách. Pro začátečníky je připraven malý dětský svah, kde se naučí lyžovat každý malý nadšenec. Areál nabízí také zastřešené umělé chlazené kluziště, kde si mohou všichni zabruslit v jakémkoliv počasí. Disponujeme také půjčovnou lyží, bruslí a k dispozici jsou také lyžařské kurzy a lekce lyžování, bruslení a snowboardu.

Hledáte místo na svatbu?

I tady můžete využít služeb Skalka Family Parku, pořádají totiž svatby na míru. Jestli hledáte svatební místo v přírodě, zázemí v prostorném sále, přilehlou venkovní teraseu a kvalitní gastronomii, právě jste jej našli. A pokud na svatbě budete mít děti, v areálu jsou připraveni se o ně postarat.

S čím návštěvu spojit?

Dva a půl kilometru pěšky od areálu se nachází čtvrť Mexiko, odkud můžete příjemnou trasou po žluté značce dojít až do areálu Klimkovického sanatoria a užít si úžasného lesního parku Klimkovice, který leží prakticky na hranici Přírodního parku Oderské vrchy. Chybu neuděláte ani když sem vyrazíte na kole.

Pár zajímavostí na závěr:

  • V areálu najdete hned dvě sjezdovky.
  • Family park se nachází v ekologickém koridoru uprostřed lesů a polí na okraji Ostravy, takže se zde budete cítit jako na horách.

GALERIE

Skalka family parkSkalka family parkSkalka family parkSkalka family parkSkalka family parkSkalka family parkSkalka family parkSkalka family parkSkalka family parkSkalka family park

ADRESA

Skalka family park

Vřesina 907
Vřesina
74285


Tel.: +420 736 538 120

www.skalkaostrava.cz 


   

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO