Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Muzea a atrakce

DinoPark Ostrava

Muzea a atrakce, TOP 10ZAVŘENO

Dinopark je od listopadu do konce března zavřený. V dubnu se pak dinosauři znovu probudí k životu.

Desítky statických i pohyblivých soch dinosaurů v reálné velikosti na pětatřiceti hektarech. To je největší Dinopark v České republice, který najdete nedaleko Ostravy. Rozkládá se na dvou náhorních plošinách a krom modelů dinosaurů se tu můžete svézt DinoExpresem nebo si prohlídnout aktivní dvanáctimetrovou sopku. Děti tohle místo milují.

DinoPark je ojedinělý koncept tematicky zaměřených zábavních parků v České republice a jen několika málo dalších evropských zemích. Unikátní síť DinoParků představuje návštěvníkům záhadný svět dinosaurů v jejich reálných podobách a seznamuje návštěvníky s prostředím druhohor. Jedná se tak o místo, kde se vaše děti nejen pobaví, ale také se mnohé naučí a dozví. Veškeré sochy jsou navíc nainstalovány výhradně venku a zasazeny do přírodního prostředí, takže návštěva parku je rovněž skvělou příležitostí, jak strávit s dětmi čas venku na čerstvém vzduchu.

Aktivity pro každého

Mottem DinoParku je přinášet malým i velkým DinoFandům radost, poznání, zábavu a zážitky, na které se nezapomíná, což se mu daří od roku 2009, kdy byl založen. Krom scén s dinosaury najdete v areálu také spoustu dalších dětských atrakcí, jako jsou různé dětské hřiště, bludiště či Mini ZOO. Velmi oblíbené je také 3D kino, které je pro všechny návštěvníky s platnou vstupenkou zcela zdarma.

A nezapomeňte se také svézt DinoExpresem, díky němuž si budete připadat dočista jako v Jurském parku. Rodiče jistě ocení občerstvení v areálu, děti zase obchod se suvenýry. V parku tedy najdete ideální zázemí pro všechny, kteří by zde chtěli strávit klidně celý den.

Co musíte vědět?

DinoPark má sezónní otvírací dobu od dubna do října, a navíc se návštěvní hodiny v jednotlivých měsících liší. Ověřte si tedy před návštěvou přesnou otevírací dobu.

Vydáte-li se sem autem, jeďte směrem na Karvinou po silnici č. 59 a poté odbočte na Doubravu. Parkování je v ceně vstupného. Pokud pojedete do DinoParku autobusem, budete muset nejprve dojet do Orlové a odtud linkou Orlová-Karviná až na zastávku Doubrava-DinoPark.

S čím návštěvu spojit?

Ačkoliv se jedná o Dinopark Ostrava, areál se nachází v obci Doubrava mezi Orlovou a Karvinou. S návštěvou si tak můžete naplánovat prohlídku širšího regionu a vydat se třeba za hornickou minulostí za hranice Ostravy.

Pro koho je návštěva vhodná?

Expozice je určená především pro děti všeho věku, ovšem ty nejmenší a bojácnější se možná budou muset nejprve trošku otrkat. Na výlet sem s nimi můžou rodiče, prarodiče nebo třeba tety a strejdové. Pobyt na čerstvém vzduchu obohacený o zážitek, ocení všichni. Klidně přijďte i s kočárkem.

Zajímavost závěrem:

  • Velkou výhodou parku je, že každý rok připravuje nějakou novou scénu, model nebo atrakci. Díky tomu se sem s celou rodinou můžete pravidelně vracet a návštěvy se vám neomrzí.

Pro držitele OSTRAVACARD!!! zde platí sleva 15 % ze vstupného.

GALERIE

Foto poskytl: Milan ChoulíkFoto poskytl: Milan ChoulíkDinoPark OstravaDinoPark Ostrava

ADRESA

DinoPark Ostrava

U Dinoparku 1
Doubrava
73533


Tel.: +420 378 774 636

www.dinopark.cz/cz/ostrava 


   

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO