Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Cirkulum míří na Slezskoostravský hrad

Publikováno: 24.4.2024

Osmý ročník festivalu Cirkulum se uskuteční od 5. do 9. června na Slezskoostravském hradě. Organizátoři slibují nezapomenutelné chvíle plné novocirkusového umění. „Návštěvníci se mohou těšit na umělce z celého světa, opulentní zahájení i novinky v podání ostravských umělců ve spolupráci s mezinárodními novocirkusovými celky,“ uvádí ředitel festivalu Václav Pokorný.

 

Letos poprvé tři šapitó

„V předhradí znovu vyroste nostalgická cirkusová vesnička, kde mohou diváci nasávat pravou festivalovou atmosféru a vychutnávat představení plné akrobacie, divadla a dobré nálady. Program slibuje nevšední zážitky i nové umělecké disciplíny, stejně jako osvědčené profesionální celky z celého světa. Letos poprvé budou ve festivalové vesničce stát tři šapitó,“ informuje dále ředitel festivalu.

Finský divadelní soubor Race Horse Company přiveze show plnou akrobacie, fyzického divadla i humoru. Akční vystoupení Tattarmossen obsahuje prvky jako wall-trampoline, teeter-board, cyr-wheel a žonglování. Španělský soubor Cia PakiPaya, miláčci loňského publika festivalu Cirkulum, se v letošním roce vrací s představením Toca Toc a opět slibují velkolepou podívanou. Show získala ocenění poroty na festivalu Zirkolika ve Španělsku za nejlepší indoorové představení. Proběhne v mini šapitó s kapacitou šedesát diváků. Švýcarské duo E1NZ naláká diváky na večer plný šarmantních akrobatických kousků a přenese je do pařížského bistra.

 

Horkovzdušný balón nad hradem

Hlavními hvězdami festivalu Cirkulum jsou pak francouzsko-italští umělci Circo Zoé se svým kouzelným představením Deserance. „Návštěvníci se ocitnou ve světě plném úžasu a fantazie, který je vtáhne do nespoutaného světa emocí. Toto vizuálně působivé představení, doprovázené intenzivní živou hudbou, vzniklo v roce 2022 a získalo si srdce publika na prestižním festivalu Winterfest v Salcburku,“ přibližuje Pokorný.

Na festivalu Cirkulum nebude chybět ani hostovská company Cirkus trochu jinak a bude mít pro diváky připravených hned několik novinek.  Diváci se na prezentaci nového projektu s mezinárodní účastí mohou těšit již během festivalu, vždyť právě ohromná show, která vznikla v koprodukci se společností Feel The Universe Company, sdružující umělce z několika zemí, zahájí letošní ročník festivalu Cirkulum. „Pokud nám to počasí dovolí, nad valy před hradem se objeví horkovzdušný balón a diváci si budou moci v české premiéře vychutnat opulentní a interaktivní show plnou akrobatů a živé hudby,“ dodává Václav Pokorný.

 

V předhradí zdarma

Bohatý program v předhradí zdarma pro všechny diváky obsahuje vystoupení novocirkusových umělců z Maďarska, Itálie, Argentiny, Japonska a České republiky. Návštěvníci nepřijdou ani o divokou balkánskou hudební show v podání dvojice dýdžejů Malalata. Program nezapomíná ani na rodiny s dětmi, tradičně bude připraveno herniště, v šapitó bude probíhat výuka cirkusových dovedností a pro nejmenší diváky je na programu také pohádka Motýli svět nebo show Poppy a Adélka. Po celou dobu bude k dispozici řecká taverna a kavárna.

Více na: www.cirkulum.cz

Cirkulum míří na Slezskoostravský hradCirkulum míří na Slezskoostravský hradCirkulum míří na Slezskoostravský hradCirkulum míří na Slezskoostravský hradCirkulum míří na Slezskoostravský hradCirkulum míří na Slezskoostravský hradCirkulum míří na Slezskoostravský hradCirkulum míří na Slezskoostravský hrad


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO