Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Program Colours of Ostrava 2024 získal pevné obrysy

Publikováno: 6.3.2024

Pořadatelé letošního Colours of Ostrava oznámili další velká jména, která se stanou součástí letošního festivalu. Jsou jimi švédská popová senzace Zara Larsson, dancehallová ikona z Jamajky Sean Paul a americké duo Sofi Tukker.

K dříve ohlášeným hvězdám patří legendární muzikant Lenny Kravitz,popová hvězda Sam Smith,kalifornští rockeři Queens of the Stone Age, superproducent James Blake, písničkář Dennis Lloyd, nejoriginálnější kapela brazilského Sao Paula Bixiga 70, zpěvačka kultovního soundtracku Pána prstenů Emilíana Torrini či legendární Infected Mushroom.

 

Projekty z více než 30 zemí

Festival dále nabídne jedinečné hudební projekty z více než 30 zemí, novou New York City stage, divadelní představení i další bohatý program včetně Mezinárodního diskusního fóra Meltingpot s více než 250 inspirativními řečníky. Letošní 21. ročník Colours of Ostrava proběhne od 17. do 20. července v unikátní industriální oblasti ostravských Dolních Vítkovic.

„Na výběru kapel si necháváme každoročně velice záležet, tentokrát se nám nicméně podařilo vidět více než 80 procent vystupujících na vlastní oči naživo ještě před bookingem. Věřím, že i díky tomu jsme sestavili opravdu silný line-up, o čemž svědčí 19 Grammy a 68 nominací na toto hudební ocenění, které mají naši interpreti na kontě,“ říká k letošní dramaturgii umělecká ředitelka festivalu Colours of Ostrava Zlata Holušová a pokračuje: „Nesmírně nás těší i obsazení řečníků na fóru Meltingpot. Hosté, kteří přijali naše pozvání, jsou kapacitami ve svých oborech a zároveň inspirativními lidmi s cenným know-how v oblastech, na něž se letos zaměřujeme. Kromě zdraví, dlouhověkosti a biohackingu jsou to vize pro budoucnost, rozličné pohledy na AI, ale i na měnící se společnost kolem nás. Nově navíc představíme intimní scénu pro sdílení příběhů a lidské moudrosti Vypravěčský stan.

 

Desítky kapel mnoha žánrů

Na sedmi hudebních scénách vystoupí více než 70 zahraničních kapel a přes 30 domácích jmen. Kromě množství zastoupených zemí je unikátní také výčet žánrů, mezi nimiž nechybí world music, rock, blues, pop, elektronika, neoklasika, punk, jazz, hip hop, soul, funk, reggae či dancehall.

Své pevné místo na festivalu mají také tuzemští umělci. Mezi dosud ohlášeným interprety jsou například Mig 21, Lenny, D.Y.K., Tata Bojs, Aneta Langerová, Bratři, Bratři Ebenové, Emma Smetana & Jordan Haj nebo Lake Malawi.

 

T-Mobile, Orlen, Česká spořitelna

Festival Colours of Ostrava nabídne hudební program na dvou hlavních open-air scénách. Novinkou je T-Mobile stage pojmenovaná po novém generálním partnerovi. Již tradičním partnerem další open-air scény Colours of Ostrava je Česká spořitelna, která je součástí festivalu téměř od samého počátku, tedy 20 let. Kromě zmíněných dvou hlavních scén se program odehraje na ORLEN Drive stage, nesoucí jméno taktéž po generálním festivalovém partnerovi, skupině ORLEN Unipetrol.

 

Colours a divadlo

Divadelní představení se letos odehrají na třech scénách – kromě Vítkovice Gong stage jsou to nově Europe stage a New York City stage.

Jednou z velkých divadelních událostí bude inscenace Marta, za níž stojí tvůrčí tým scenáristky a producentky Daniely Sodomové a režisérky Adély Laštovkové Stodolové. Za hlavní roli v recitálu inspirovaném příběhem Marty Kubišové získala herečka a zpěvačka Hana Holišová cenu Thálie. Avšak neméně famózní je i Berenika Kohoutová, jež s Holišovou v představení alternuje. Z jiného ranku je The Legends of Lunetic z dílny pražského divadla NoD, které nabídne humornou dokumentární divadelní sondu do dětství a dospívání v 90. letech, v níž ožívá jedna z legend této doby, kapela Lunetic.

Více na www.colours.cz

Sean PaulSofi TukkerZara Larsson


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO