Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Ukrajinští Prime Orchestra v Gongu

Publikováno: 5.3.2024

Působivou hudební show slibuje ukrajinský crossoverový orchestr Prime Orchestra z Ukrajiny, který v rámci svého letošního evropského turné zavítá v úterý 19. března do Ostravy.

Koncert orchestru pod názvem Film Sympho Show se uskuteční od 19 hodin v multifunkční aule Gong v Dolní oblasti Vítkovice. Prime Orchestra jej pořádá také z humanitárních důvodů – ve prospěch válkou trpících obyvatel Charkovské oblasti.

 

Film Sympho Show

Prime Orchestra spojuje symfonický orchestr, rockovou kapelu, DJe a vokalisty předvádějící hity world music ve vlastních aranžích. Na světových pódiích soubor vystupuje od roku 2014.

Nový program Film Sympho Show slibuje inovativní technologie, vysoce kvalitní zvuk, dynamické osvětlení, jasné speciální efekty a velkou LED obrazovku ve formátu kina. To vše má divákovi poskytnout jedinečný zážitek v kombinaci s exkluzivními vlastními verzemi symfonického rocku. Během večera zazní hudba z nejznámějších filmů, jakými jsou Harry Potter, Star Wars, Piráti z Karibiku, Sherlock Holmes, Gladiátor a další.

 

Podpora Ukrajině

Jak vysvětluje dirigent orchestru, Denys Doroshenko, benefičním koncertním turné se orchestr zároveň snaží podpořit válkou trpící Ukrajinu.

„Členové orchestru, kteří pocházejí z Charkova, byli evakuováni v roce 2022 a od té doby působí v evropských městech, aby nejen seznamovali evropské publikum s utrpením ukrajinských obyvatel, ale zároveň pomáhali. Díky koncertům a pochopení Evropanů jsme již mohli poslat na Ukrajinu 50 generátorů, jež dodávají elektrickou energii lidem na okupovaných územích v Charkovské oblasti, odesíláme lékařské vybavení a potřeby pro handicapované, léky, oblečení, dětskou výživu a další humanitární pomoc. Za finanční prostředky, získané díky našim koncertům, koupil náš orchestr v Německu dvě sanitky, které mohou zachraňovat životy lidí v Charkovské oblasti, a poskytujeme také pomoc organizacím na záchranu zvířat.“

Prime OrchestraDenys DoroshenkoPrime OrchestraPrime Orchestra


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO