Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Mezinárodní Yoga & Dance Festival

Publikováno: 27.2.2024

Jedinečné propojení jógy, tance, hudby, filozofie, psychologie a medicíny nabídne 9. ročník festivalu Yoga & Dance SPRING. Uskuteční se 26.-28. dubna v industriálním srdci Ostravy, v areálu Dolní oblasti Vítkovice.

Podle organizátorů jde o jednu z neoriginálnějších akcí svého druhu v České republice. „Tam, kde se dřív vyrábělo železo, teď vznikne prostor k fyzickému i duchovnímu růstu, k setkávání a inspiraci,“ uvádějí.

 

Přes 60 lektorů

Od New Yorku po Indii, od síly po jemnost, od workshopů po masáže. Přes 60 lektorů z celého světa představí to nejlepší, co tradiční i moderní jóga může nabídnout. Yoga & Dance SPRING Festival se stává křižovatkou, na které návštěvníci budou moci potkat intenzivní Ashtanga lekce, meditativní Kundalini jógu, energizující Rocket jógu, terapeutické workshopy a mnoho dalšího.

Lektoři kombinují jógu s tancem a šamanskými praktikami jako Daniel Sonic Rojas, zaměřují se na duchovní aspekty jógy jako Kabir Bhárti, nebo jejich lekce mívají punkový nádech, který přináší do tradičních jógových praxí nový rozměr jako Jessica Sage Stickler.

 

Zdraví, medicína i filozofie

Festival nabídne také řadu přednášek odborníků v oblastech zdraví, medicíny, psychologie a filozofie. Například Jan Blahůšek, teolog a religionista, člen České psychedelické společnosti, představí propojení psychologie a duchovního světa, zatímco „nejchytřejší Čech“ Karel Kostka promluví ovědomí a umělé inteligenci.

Vůbec poprvé se na festivalu mohou návštěvníci zúčastnit oblíbeného Ecstatic Dance doprovázeného kakaovou ceremonií, což je skvělá příležitost pro jogínský večírekcharakterizovanýradostí z pohybu bez potřeby alkoholu nebo jiných stimulantů.

Účastníci se mohou těšit na hudební pohlazení Zbyška a Andrey Firlových nebo se s oblíbenou skupinou SORO a Marcelou Sovadinovou ponořit do rytmů afrického tance s bubny. Hlubší relaxaci a meditaci navodí hojivý Sound Healing, chybět nebude vystoupení zpěváka Patrika Kee, lekce zaměřené na mantry ani hudební lázně.

Stánková a festivalová zóna Shanti nabídne možnost nakupování originálních a tvořivých produktů od lokálních a alternativních prodejců, možnost uvolnit napětí na masáži, objevit přírodní produkty, hojivé tinktury, přírodní kosmetiku a užít si pestré veganské i vegetariánské jídlo, skvělou kávu a lahodné pamlsky.

 

V plné síle zpět

Yoga & Dance SPRING Festival založený v roce 2011 překonává hranice běžného vnímání jógy a tance, nabízí unikátní prostor pro objevování nových směrů, sdílení zkušeností a inspiraci prostřednictvím široké škály lekcí, workshopů a přednášek. Po nucené pauze způsobené globální pandemií se vrací plný energie, připraven obohatit účastníky nejen o nové poznatky a dovednosti, ale také o nezapomenutelné zážitky ve společnosti předních českých a mezinárodních lektorů.

Festival SPRING přináší neotřelou, laskavou a svobodomyslnou atmosféru. Po zimních měsících probudí vaši energii v těle a přinese ten blahodárný jarní rozkvět, po kterém se budete cítit jako znovuzrození. Je určen jak úplným začátečníkům, kteří se s jógou nikdy nesetkali, tak návštěvníkům s pravidelnou jógovou praxí, čili všem zájemcům o jógu, zdraví, alternativní přístup k životu a duševní harmonii bez ohledu na věk či zkušenosti,“ zve Lenka Knagová, ředitelka festivalu.

Mezinárodní Yoga & Dance FestivalMezinárodní Yoga & Dance FestivalMezinárodní Yoga & Dance FestivalMezinárodní Yoga & Dance FestivalMezinárodní Yoga & Dance FestivalMezinárodní Yoga & Dance FestivalMezinárodní Yoga & Dance FestivalMezinárodní Yoga & Dance Festival


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO