Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Sobotní dernisáž v PLATO Bauhausu

Publikováno: 21.2.2024

Sobota 24. února bude od 14 do 18 hodin patřit dernisáži výstavy Ceny Jindřicha Chalupeckého 2023 v PLATO Bauhausu. Nabídne komentovanou prohlídku, workshop pro děti a závěrečný blok projektu Škola propagandy, tentokrát o mediální ekologii s Michalem Klodnerem z Národního filmového archivu a klimatické (anti)propagandě s Michalem Fellerem z hnutí DUHA. Bude přednášet i tiskový mluvčí Správy Národního parku České Švýcarsko Tomáš Salov.

Výstava končí v neděli 25. února.

Program dernisáže:   

14 h
Mediální ekologie a ekologie mysli
Přednáší Michal Klodner, výzkumník a aktivista, vede Oddělení digitálního kurátorství v Národním filmovém archivu. Program je součástí projektu Škola propagandy nizozemského umělce Jonase Staala, zahraničního hosta letošní Ceny Jindřicha Chalupeckého 2023.

15 h
Černozelená
(Anti)klimatická propaganda především v kontextu lokálního dění Ostravy. Přednáší Michal Feller působí v ostravské sekci hnutí DUHA. Program je součástí projektu Škola propagandy nizozemského umělce Jonase Staala, zahraničního hosta letošní Ceny Jindřicha Chalupeckého 2023.

14–17.15 h
Workshop pro děti: JÁ svět 
Co všechno můžu udělat s vlastním obličejem? Můžu s ním doporučit oblíbený produkt, vyrobit falešnou fotku z dovolené, nebo si jen nakreslit fousy…

16.30–17.15 h
Velký požár v Českém Švýcarsku 
Přednáší Tomáš Salov, tiskový mluvčí Správy Národního parku České Švýcarsko. Program doplňuje uměleckou instalaci kolektivu StonyTellers Burnout Space.

17.30–18.15 h
Komentovaná prohlídka výstavy  
Provází kurátorský tým.

Výstava, která je v PLATO Bauhaus k vidění od loňského listopadu, představuje tvorbu laureátek a laureáta Ceny Jindřicha Chaloupeckého 2023 – Kryštofa Brůhy, Lenky Glisníkové, Petry Jandy, Gabriely Těthalové a kolektivu StonyTellers.

Další příležitost v Ostravě vidět díla oceněných touto cenou bude až v roce 2026, kdy sem znovu tato prezentace doputuje po Brnu a Praze.

Výstavu pořádá Společnost Jindřicha Chalupeckého ve spolupráci s PLATO.  

Vstupné: Fandíš 1 Kč, Podporuješ 30 Kč, Srdíčko 100 Kč

 

Více na: www.plato-ostrava.cz

Sobotní dernisáž v PLATO BauhausuSobotní dernisáž v PLATO BauhausuSobotní dernisáž v PLATO BauhausuSobotní dernisáž v PLATO BauhausuSobotní dernisáž v PLATO BauhausuSobotní dernisáž v PLATO BauhausuSobotní dernisáž v PLATO BauhausuSobotní dernisáž v PLATO BauhausuSobotní dernisáž v PLATO BauhausuSobotní dernisáž v PLATO BauhausuSobotní dernisáž v PLATO BauhausuSobotní dernisáž v PLATO Bauhausu


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO