Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Objevte kouzlo zimní zoo

Publikováno: 27.12.2023

Zoologická zahrada má své kouzlo i v zimním období. Návštěvníci mohou vidět většinu chovaných zvířat a pokud opět přijde sněhová nadílka, zažijí i docela netradiční podívanou – v zasněžených výbězích mohou pozorovat nejen zvířata mírného pásu, ale také ta z tropů a subtropů, jako jsou zebry, antilopy, některé druhy opic, sloni či papoušci.

Teplomilné druhy zvířat pobývají ve venkovních výbězích samozřejmě mnohem kratší dobu než v letním období, a to v závislosti na aktuálním počasí. Pokud neklesají teploty výrazně pod bod mrazu, užívají si například afričtí kopytníci pobyt venku okolo poledne. Ve stejnou dobu a rovněž podle aktuální venkovní teploty pobývají ve výběhu i sloni (viz video 1). Většina druhů primátů může chodit ven podle libosti. Venčení si užívají i papoušci nebo ptačí obyvatelé Voliéry Papua.

„Ostravská zoo chová rovněž řadu druhů, které si zimu užívají. A zvládají ji mnohem lépe než vysoké letní teploty. Patří k nim pandy, jeleni, velbloudi, kachny, husy, jeřábi, supi, orli a další druhy. Chladné období přečkávají díky husté zimní srsti nebo porostu peří ve venkovních výbězích a voliérách bez vyhřívaných ubikací. Boří tak představy mnoha lidí, že během zimy nejsou zvířata v zoo vidět, protože jsou schovaná v teple,“ uvádí mluvčí ostravské zoo Šárka Nováková.

Při procházce zimní zahradou se mohou návštěvníci zahřát v některém z tropických pavilonů, například v pavilonu Papua s tropickými plazy a rybami, v pavilonu Wanderu s makaky lvími a tanami severními (viz video 2), v pavilonu Tanganika s hrochy a krokodýly nebo v Pavilonu evoluce s více než dvěma stovkami zvířat ze západní Afriky, mezi nimiž je i skupina šimpanzů hornoguinejských se dvěma mláďaty. Otevřena je také restaurace Saola – každý den od 10 hod. V závislosti na počasí mají otevřeno i vybrané stánky s občerstvením.

Lidé mohou v tomto období využít levnější vstupné, které platí do 31. března příštího roku. Dospělý návštěvník zaplatí 110,- Kč, děti od 3 do 15 let, studenti, senioři či držitelé průkazů ZTP a ZTP/P starší 15 let pak 60,- Kč.

Na středu 3. ledna pak připravili zaměstnanci zoo přednášku nazvanou Co přinesl rok 2023. Uskuteční se od 16 hodin v přednáškovém sále zahrady. Hovořit o právě skončeném roce v zoo bude mimo jiných i ředitel této instituce Jiří Novák.

 

Více na: www.zoo-ostrava.cz

Objevte kouzlo zimní zooObjevte kouzlo zimní zooObjevte kouzlo zimní zooObjevte kouzlo zimní zoo


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO