Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Štěrkovna Open Music oslaví 20. narozeniny

Publikováno: 18.12.2023

Kulaté jubileum 20. narozenin oslaví v přicházejícím roce 2024 festival Štěrkovna Open Music třemi mimořádnými projekty. Budou v nich účinkovat Janáčkova filharmonie Ostrava, Michal Pavlíček i Adam Plachetka.

Prvním mimořádným projektem je Symphonic Dance Music, která nabídne propojení světových hitů taneční hudby, Janáčkovy filharmonie Ostrava, DJ Lowy a zpěvačky Dashy. Projekt bude jedním z vrcholů připravovaného ročníku, kde od 25. do 27. července vystoupí například Ewa Farna, Divokej Bill, Rybičky 48, No Name, Wohnout, Vojta Dyk a D.Y.K. a řada dalších.

 

Program plný legend

„Stejně jako letošní ročník festivalu, který byl spojený s návratem do Hlučína po dvouletém azylu mimo areál Hlučínského jezera, chceme, aby i ten jubilejní byl výjimečná kulturní a společenská událost. Proto je program festivalu plný kapel zvučných jmen. Jsem moc rád, že v něm jsou i kapely, které vystoupí na našem festivalu úplně poprvé, a to Tři sestry a J.A.R.. O účast těchto legend jsem usilovat hodně dlouho. Letos se to konečně podařilo," řekl jeden z dvojice pořadatelů David Moravec.

 

Dárek Michala Pavlíčka

Druhým mimořádným projektem se stane dárek od fenomenálního kytaristy Michala Pavlíčka. Speciálně pro hlučínský festival připravuje projekt Faces, který oživí především skladby legendární kapely Stromboli. Písně z jejího repertoáru zazpívá Bára Basiková nejen v doprovodu Pavlíčkovy magické kytary, ale i společně s hudebníky pražského orchestru Unique Orchestra. Jako hosté se představí například Monika Načeva a Vilém Čok.

 

Adam Plachetka a Melody Makers

Pódium u štěrkovny bude patřit i dalšímu zcela mimořádnému hudebnímu spojení. Světově uznávaný operní pěvec Adam Plachetka vystoupí v doprovodu Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers. Společně uvedou v programu nazvaném Nebe na zemi největší hity z dílny Ježka, Voskovce a Wericha. „Tyto tři mimořádné projekty zcela určitě podtrhnou dramaturgickou výjimečnost našeho festivalu," dodal Moravec. Dále se v programu objeví kapely Olympic, Mydy, Poletíme? a řada dalších.

 

Nejlepší ročník v historii

Podle hodnocení veřejnosti i médií má Štěrkovna Open Music po letošním roce za sebou nejlepší ročník v historii. „Vnímáme to stejně. Hodně prostoru jsme věnovali novému uspořádání areálu, což nám umožnilo vznik oddělených gastronomických zón a vůbec lepší dispoziční řešení. Investovali jsme hodně do výzdoby a také do komfortu pro návštěvníky," uvedl druhý z pořadatelů Matěj Ostárek.

Festival Štěrkovna Open Music se v Hlučíně koná od roku 2005. Jde o třetí největší festival v kraji. V posledních letech (vyjma období pandemie) pořadatelé hlásí pokaždé vyprodáno. Celkem jej během jeho historie navštívilo přes 200 tisíc lidí.

Štěrkovna Open Music oslaví 20. narozeninyŠtěrkovna Open Music oslaví 20. narozeninyŠtěrkovna Open Music oslaví 20. narozeninyŠtěrkovna Open Music oslaví 20. narozeninyŠtěrkovna Open Music oslaví 20. narozeninyŠtěrkovna Open Music oslaví 20. narozeninyŠtěrkovna Open Music oslaví 20. narozeninyŠtěrkovna Open Music oslaví 20. narozeninyŠtěrkovna Open Music oslaví 20. narozeninyŠtěrkovna Open Music oslaví 20. narozeninyŠtěrkovna Open Music oslaví 20. narozeninyŠtěrkovna Open Music oslaví 20. narozeniny


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO