Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Lenny Kravitz: 19.7. v Dolní oblasti Vítkovice

Publikováno: 2.12.2023

Americký zpěvák, skladatel a multiinstrumentalista Lenny Kravitz vystoupí v pátek 19. července na festivalu Colours of Ostrava.Během jeho vystoupení v Dolních Vítkovicích zazní skladby z nové desky Blue Electric Light, jejíž vydání je ohlášeno na březen 2024.

Jsem nesmírně šťastná, protože se nám při skládání programu opravdu daří! Hudební nabídka pro rok 2024 reprezentuje nebývale široké spektrum žánrů v podání nesporně kvalitních interpretů. V programu máme několik letošních nominantů na Grammy i další ceny a teď také globální legendu rockové a funky muziky Lennyho Kravitze. O jeho vystoupení jsme usilovali v minulosti již několikrát a letos to konečně vyšlo,“ komentovala ohlášení další vystupující hvězdy ředitelka festivalu Zlata Holušová.

 

Lennyho hvězdná dráha

Legendární umělec Lenny Kravitz vystupuje na evropských festivalech jen zřídka. Je tvůrcem ikonických hitů, který hudbou vystavěnou na pevných základech rocku, funku, soulu a rhythm and blues oslovuje miliony fanoušků.

Kravitz je rovněž nominantem i držitelem dlouhé řady ocenění, mezi nimiž se zvláště vyjímá Grammy za mužský rockový vokální výkon, kterou v letech 1999 až 2002 získal čtyřikrát za sebou, čímž vytvořil dosud nepřekonaný rekord. Slušný úspěch, a to především v Evropě, mu přineslo hned jeho první funkrockově laděné album Let Love Rule z roku 1989, na kterém si nahrál většinu nástrojů sám. Po vydání tohoto debutu začal Lenny dostávat nabídky vystupovat jako předskokan na koncertech takových hvězd jako Tom Petty, Bob Dylan a David Bowie.

Počínaje druhým, a to hned dvojplatinovým albem Mama Said najel Lenny Kravitz na hvězdnou dráhu, z níž od té doby nevystoupil. Hit střídal hit, kterých bylo tolik, že když devátou dekádu završil kompilační deskou Greatest Hits, prodalo se jí přes jedenáct milionů kusů a výběr se stal jedním z nejúspěšnějších alb té doby.

 

Gogol Bordello a další

Organizátoři nyní zveřejnili také další nová jména příštího ročníku. Na festival se po 18 letech vrací newyorská punková legenda Gogol Bordello, dále byla ohlášena afrobeatová kapela Bixiga 70 z Brazílie a galicijská diva Mercedes Peón. Z Austrálie dorazí raper Genesis Owusu, z Polska duet Kwiat Jabłoni a z Glasgow skladatel a zpěvák se syrovým hlasem Murdo Mitchell. V roce 2024 dále vystoupí již dříve ohlášení Sam Smith,rocková legenda Queens of the Stone Age, britský producent a zpěvák James Blake, multiinstrumentalista Dennis Lloyd či texaské trio Khruangbin.  

Další dosud ohlášená jména jsou: britská multiinstrumentalistka, skladatelka a zpěvačka Bat for Lashes / s umělou inteligencí experimentující zpěvačka Sevdaliza / německá elektronická legenda Tangerine Dream / japonský buddhistický mnich Yogetsu Akasaka / holandská kapela Son Mieux / německé trio Klangphonic.

Více informací o účinkujících na www.colours.cz

Lenny Kravitz: 19.7. v Dolní oblasti Vítkovice


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO