Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Ostravské Vánoce začínají v sobotu 25. listopadu

Publikováno: 23.11.2023

Největší akce závěru roku v Ostravě je tady. Ostravské Vánoce odstartují již v sobotu 25. listopadu v 18 hodin programem ke slavnostnímu rozsvícení živého vánočního stromu na Masarykově náměstí, a potrvají do 1. ledna příštího roku.

 

Michal Hrůza, Bárta, Bandjeez a další

Návštěvníci se mohou těšit na desítky bodů kulturního i doprovodného programu, chybět nebude Vyhlídkové kolo, Vánoční kluziště, adventní trhy, divadla i koncerty. Živý vánoční strom letos Ostravě darovaly Biskupské lesy a velkou proměnou prošla Scéna Nové radnice či Dětská scéna na Jiráskově náměstí. Velký důraz tento rok organizátoři kladou zejména na bezpečný průběh akce.

Program odstartuje v sobotu 25. listopadu v 18 hodin Show k rozsvícení vánočního stromu z dílny Art Prometheus, jejíž součástí bude právě samotné rozsvícení stromu. Z důvodu nemoci bubeníka kapely BUTY Richarda Kroczka zahraje při slavnostním rozsvícení vánočního stromu od 19:00 hodin Michal Hrůza s kapelou Hrůzy. Hned následující den (neděle 26. listopadu) se na Hlavní scéně představí český zpěvák a hudebník 7krát3, následující neděle pak budou patřit Danu Bártovi, česko – arménské zpěvačce Pam Rabbit nebo dvojici slovenských DJs MALALATA. Program na Hlavní scéně uzavře v sobotu 23. prosince Kateřina Marie Tichá s kapelou Bandjeez.

 

Scéna Nové radnice

„Adventní čas v Ostravě tradičně přinese pestrý program nejen v rámci Ostravských Vánoc, ale i v dalších obvodech našeho města. Osobně se velice těším na atmosféru vánočních trhů, která je v Ostravě každoročně specifická. Ve spolupráci s realizátorem, Černou loukou, jsme na přípravě akce pracovali prakticky od začátku tohoto roku, a také letos tak přineseme Ostravanům řadu novinek,“ říká primátor statutárního města Ostravy Jan Dohnal s tím, žese ve zbrusu nové podobě představí například Prokešovo náměstí, jenž letos nese v rámci akce název Scéna Nové radnice.

„Slavnostní osvětlení Prokešova náměstí má navodit tu pravou a tradiční vánoční atmosféru, letos tak bude náměstí osvětleno v duchu vizuální podoby Ostravských Vánoc a nově budeme také promítat jednotlivé objekty přímo na budovu radnice,“ doplňuje Jan Dohnal. Velký důraz letos statutární město Ostrava ve spolupráci s realizátorem akce a Městskou policií Ostrava klade na bezpečnost v rámci jejího konání. Preventisté budou tradičně dohlížet na bezpečnost nejen ve vytipovaných ostravských obchodních centrech, ale také na vánočních trzích v rámci Ostravy.

 

Pro všechny věkové kategorie

„V rámci propracované dramaturgie se snažíme postupně vyhovět všem návštěvníkům Ostravských Vánoc. Také letos proto nabídneme na Hlavní scéně program téměř každý den – od úterý do neděle, a v nabídce zohledníme všechny věkové kategorie i hudební vkus návštěvníků,“ říká Miriam Lehocká, obchodní ředitelka Černé louky a vedoucí realizačního týmu Ostravských Vánoc. Součástí programu, který budou realizátoři postupně zveřejňovat, tak budou opět divadélka pro děti, vystoupení cimbálovek, pěveckých sborů či swingových kapel. „Aby orientace pro návštěvníky byla co nejjednodušší, každý z programových dnů má svou specifickou dramaturgii. Stejně jako loni tak hlavní Hvězdy Vánoc zahrají opět vždy v neděli v podvečer,“ dodává dramaturg Ostravských Vánoc Filip Košťálek.

 

Více na www.ostravskevanoce.cz

Ostravské Vánoce začínají v sobotu 25. listopaduOstravské Vánoce začínají v sobotu 25. listopaduOstravské Vánoce začínají v sobotu 25. listopaduOstravské Vánoce začínají v sobotu 25. listopaduOstravské Vánoce začínají v sobotu 25. listopaduOstravské Vánoce začínají v sobotu 25. listopaduOstravské Vánoce začínají v sobotu 25. listopaduOstravské Vánoce začínají v sobotu 25. listopaduOstravské Vánoce začínají v sobotu 25. listopadu


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO