Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Ostravská sezóna v galerii Futureum

Publikováno: 7.9.2023

V nové galerii Futureum v Dolní oblasti Vítkovice vystavuje své fotografie ostravský fotograf Petr Hrubeš. Výstava, obsahující fotografie známých herců ostravských divadel či další ostravských umělců, dostala příznačný název: Ostravská sezóna. Výstava začala 6. září a potrvá až do konce roku 2023.

„Kdyby to nebyly fotky, ale hudba, asi bych řekl, že dělám alternativní pop mixnutý death metalem,“ říká o své tvorbě Petr Hrubeš. Narodil se v roce 1975 v Havířově, a je absolventem Institutu tvůrčí fotografie v Opavě. Spolupracuje s Divadlem Petra Bezruče a Divadlem Mír. Jako kameraman pracuje také pro Českou televizi a je autorem mnoha hudebních i dokumentárních videí. Se svou ženou, Ditou Pepe, se podílí na knižních a výstavních projektech.  

Ostravská sezóna je průřez Hrubešovým dílem za poslední dvě desetiletí. Na fotografiích lze vidět Norberta Lichého stejně jako Štěpána Kozuba, výtvarníka Jiřího Surůvku i fotografovu ženu, fotografku Ditu Pepe. V celkem 25 rámech jsou zhruba čtyři desítky fotografií. „Jde většinou o moji volnou tvorbu. Divadla mi naštěstí při volbě tématu pro své inscenace nechávají volnou ruku. Samozřejmě se snažím, aby fotografie hru nějakým způsobem vyjadřovala,“ uvádí autor.

V nových prostorách objektu Futureum, kde se dříve mlelo uhlí do vítkovických vysokých pecí, mají být fotografie vystavovány pravidelně a Petr Hrubeš se stává kurátorem galerie právě v oblasti fotografie. „V budoucnu bych zde rád vystavil Romana France nebo Poláka Rafala Milacha. Je spousta zajímavých fotografů, budeme se je pokoušet ve Futureu ukázat,“ plánuje Petr Hrubeš.

Více na www.futureum.cz

Ostravská sezóna v galerii FutureumOstravská sezóna v galerii FutureumOstravská sezóna v galerii FutureumOstravská sezóna v galerii FutureumOstravská sezóna v galerii FutureumOstravská sezóna v galerii FutureumOstravská sezóna v galerii FutureumOstravská sezóna v galerii FutureumOstravská sezóna v galerii FutureumOstravská sezóna v galerii FutureumOstravská sezóna v galerii FutureumOstravská sezóna v galerii FutureumOstravská sezóna v galerii FutureumOstravská sezóna v galerii Futureum


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO