Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Slezskoostravský hrad roztančí festival Folklor bez hranic

Publikováno: 26.7.2023

Festival Folklor bez hranic Ostrava letos oslaví pětadvacátý ročník. Ve dnech 14. až 18. srpna se ostravskému publiku představí nejen domácí soubory, ale také folklorní kolektivy ze Slovenska, Kostariky, Francie a Číny. Na Slezskoostravském hradě zatančí soubory v pátek 18. srpna.

Návštěvníci se letos kromě ostravských stálic mohou těšit také na čtyři zahraniční kolektivy. „Slezskoostravský hrad roztančí a rozehraje přes 11 folklorních souborů. Ze zahraničních souborů bych rád vypíchnul FS Topľan, který na festival přiveze oblíbený slovenský folklor,” říká ředitel festivalu Lukáš Pavlík. „Nebude ale nouze ani o exotickou kulturu, kterou k nám přivezou soubory z Francie, Kostariky a Číny,” doplňuje.

V pondělí 14. srpna zahájí festival svůj program v 15 hodin na Masarykově náměstí. V úterý se soubory představí na Náměstí Ostrava-Jih a ve středu na Mariánském náměstí. Čtvrtek bude již tradičně patřit folkloru na Hlavní třídě v Porubě. V pátek festival vyvrcholí půldenním programem na Slezskoostravském hradě. „Dětské soubory se již tradičně představí od 15.30 a v 18 hodin zakončíme festival koncertem všech dospělých kolektivů,” dodává Pavlík.

Festival při svém 25. ročníku zavzpomíná na svou historii a cestu, kterou ušel. „Ohlédnutí za předchozími ročníky letos doplní i fotovýstava, která společně s festivalem poputuje jednotlivými obvody,” komentuje PR manažerka Irena Andrašková. S předchozími ročníky festivalu se mohou Ostravané seznámit také celý srpen na interaktivní výstavě ve foyer Nové radnice.

V rámci festivalového programu Spolu bez hranic i letos festival nabídne program seniorům v domovech Sluníčko a Slunečnice. Dále navštíví Centrum pro osoby se zdravotním postižením Čtyřlístek a Lázeňskou kolonádu Klimkovice.

Festival vzniká za podpory statutárního města Ostrava a městských obvodů Moravská Ostrava a Přívoz, Ostrava-Jih, Ostrava-Poruba, Mariánské Hory a Hulváky, Slezská Ostrava. Nemohl by vzniknout ani bez jeho partnerů.

Více informací o festivalu naleznete na www.folklorbezhranic.cz.

Slezskoostravský hrad roztančí festival Folklor bez hranicSlezskoostravský hrad roztančí festival Folklor bez hranicSlezskoostravský hrad roztančí festival Folklor bez hranicSlezskoostravský hrad roztančí festival Folklor bez hranicSlezskoostravský hrad roztančí festival Folklor bez hranicSlezskoostravský hrad roztančí festival Folklor bez hranicSlezskoostravský hrad roztančí festival Folklor bez hranicSlezskoostravský hrad roztančí festival Folklor bez hranicSlezskoostravský hrad roztančí festival Folklor bez hranicSlezskoostravský hrad roztančí festival Folklor bez hranicSlezskoostravský hrad roztančí festival Folklor bez hranicSlezskoostravský hrad roztančí festival Folklor bez hranic


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO