Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Sobotní Pojez fest i Technotrasa

Publikováno: 11.5.2023

Gastro i industriál v Dolní oblasti Vítkovic

První gastrofestival letošní sezóny startuje v sobotu 13. května v ostravských Dolních Vítkovicích. Pojez fest nabídne bohatý program, součástí kuchařských show budou i ochutnávky, návštěvníci se mohou těšit i na koncert, školu čepování piva, vyzkouší si upéct Štramberské uši nebo zhlédnou science show. Vstup na akci je zdarma.

Festival začíná v 10 hodin, koncert skupiny Nedivoč je na programu od 17 hodin. Přesný program na: https://pojez.cz/festy/dolni-vitkovice/

 

Za dobrým jídlem a pitím

Pojez fest je součástí programu Pojez, který propojuje zajímavé kulinářské zážitky v kraji. Rok fungující projekt se rozšířil o další podniky, které stojí za to navštívit. Turisty láká do kraje za dobrým jídlem i pitím. Další Pojez festy se budou konat 12. srpna v Karlově Studánce a 9. září na Ostravici.

„Lidé mohou vyrazit za kvalitním jídlem, ochutnávkami, výrobnami nebo například lokálními farmami. Chceme ukázat, že region má i v tomto ohledu co nabídnout,“ říká náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch Jan Krkoška a připomíná, že v Pojezu je zapojeno celkem 46 podniků a přibývají další. „Na fungování a koncepci Pojezu dohlíží komise, která je složená ze zástupců gastra, médií, vzdělávání, kraje i krajské centrály cestovního ruchu, aby byla kvalita zapojených podniků zaručena,“ dodává.

 

Den s Technotrasou

Sobotní Pojez fest v Dolních Vítkovicích je propojený s další akcí, na technické atraktivity v regionu bude lákat Den s Technotrasou.

„Program je připraven hlavně pro rodiny s dětmi. Projekt Technotrasa funguje na stejném půdorysu jako Pojez, jen místo gastro podniků propojuje to nejzajímavější z industriálního a technického dědictví v regionu,“ zve šéf MS Tourismu Petr Koudela.

Více na: https://technotrasa.cz/novinky/den-s-technotrasou-v-ostrave/

Sobotní Pojez fest i TechnotrasaSobotní Pojez fest i TechnotrasaSobotní Pojez fest i TechnotrasaSobotní Pojez fest i TechnotrasaSobotní Pojez fest i TechnotrasaSobotní Pojez fest i Technotrasa


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO