Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Performance Kem School v galerii PLATO

Publikováno: 23.3.2023

Ještě do půlky dubna je v galerii PLATO k vidění mezinárodní výstava Měli nás za živé a prchali s křikem, jejímž tématem je sebescénování. Jedním z vystavujících je Kem School, polský umělecký projekt, který speciálně pro Ostravu připravuje performance. Její jediné provedení se uskuteční ve čtvrtek 30. března od 17 hodin v PLATO přímo v prostorách výstavy. Návštěvníci mohou průběžně přicházet až do 20 hodin. 

Příprava performativní instalace, jak ji kolektiv nazývá, zabere celkem devět dní a dokončena bude v Ostravě těsně před provedením. Aktuální představa autorů je, že celkem čtyři umělci budou pracovat se třemi hodinami, během nichž mohou návštěvníci průběžně přicházet a odcházet. „Připravíme nácvik možných provedení, jak sebestylizovat odlišnost. Pohráváme si přitom se strategiemi opakování a reorganizace, stejně jako s maskováním a prvky grotesky. Takto se pokusíme nahlédnout sebestylizaci jako možný akt konstrukce dočasných intimit a vztahů. Tím, že se pokusíme pozastavit nutkání vše sdílet a neustále cokoli zviditelňovat, snad najdeme způsob, jak pracovat s ne/viditelným, podhodnoceným, podceňovaným a neprodejným,“ vysvětluje záměr choreografka a umělkyně Ania Nowak, jedna z dvojice zakladatelů Kem School, jejíž velkou výstavu chystá na letní měsíce Muzeum moderního umění ve Varšavě.

Performerkami a performery budou Ania Nowak, Michał Grzegorzek, Jagna Nawrocka, Nadia Markiewicz, Piotr Szczęsnowicz a Stefa Gosiewsk.

Kem School se zabývá zejména oblastí choreografie a performance, a to v sociálních, queer a feministických tématech.

 

Více se dozvíte na plato-ostrava.cz

Galerie PLATO, foto: Martin Polák


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO