Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Čestmír Suška - Věci venku

Publikováno: 13.10.2022

Výstava Věci venku byla zahájena 21. září 2022 v revitalizovaném objektu národní kulturní památky výklopníku uhlí v areálu Dolní oblasti Vítkovice. Přístupná veřejnosti bude do 24.2.2023.

„Výstavu Čestmíra Sušky můžeme vnímat jako významnou kulturní událost s nadregionálním přesahem. Autor se ve své tvorbě zabývá transformací zdánlivě neužitečného materiálu, kterému vdechuje nový život, a inspiruje tak ostatní k přemýšlení o druhém životě věcí. Je pro nás velkou poctou, že zapůjčil svá díla a symbolicky zahájil výstavní činnost v nově rekonstruované industriální památce. Návštěvníci díky výstavě poprvé nahlédnou do výklopníku uhlí, což je unikátní objekt a národní kulturní památka v areálu Dolních Vítkovic, který se podařilo zachránit před dalším chátráním. Výstavu i zpřístupnění výklopny uhlí symbolicky provází číslo sedmdesát. Právě tolik let je autorovi výstavy a stejně stará je také budova výklopníku,“ uvedl Daniel Konczyna, ředitel neziskové organizace SOBIC, která výstavu připravila a je budoucím provozovatelem revitalizovaných památek výklopníku a mlýnice uhlí, které procházejí rekonstrukcí.

Výstava zahrnuje na šest desítek exponátů, které provází tvorbou Čestmíra Sušky od 80. let 20. století do současnosti, včetně několika děl z posledních let.

Výstavu pořádá SOBIC, z. ú., za finanční podpory Moravskoslezského kraje.

Více informací naleznete ZDE.

Čestmír Suška - Věci venkuČestmír Suška - Věci venkuČestmír Suška - Věci venkuČestmír Suška - Věci venkuČestmír Suška - Věci venkuČestmír Suška - Věci venku


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO