Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Třináct českých umělců a jejich fotografie

Publikováno: 5.10.2022

Galerie výtvarného umění v Ostravě otevřela 4. října výstavu post-konceptuálních fotografií třinácti českých fotografů a multimediálních umělců pořízených v průběhu posledních šestnácti let. Výstava nese název Post-objektiv a potrvá až do 31. prosince.

Vznik 1998 - 2020

Vystavované snímky z let 1998 až 2020 pocházejí z fotografické sbírky GVUO, která byla založena teprve vloni. „Cílem výstavy je odhalit všechny roviny, jež se v nedávné době ve fotografii objevily a v současném umění ji posunuly mezi často užívané médium. Fotografie prošla v posledních třiceti letech razantním vývojem. Odpoutala se od pojmu umělecká a stala se spíše demonstrací myšlenky a záměru, který není založen jen na zachycení krásy, jak jsme to znali z dřívější praxe,“ vysvětluje Jaroslav Michna, kurátor výstavy.

Mezi vystavenými autory návštevníci uvidí snímky Mileny Dopitové, Adély Matasové, Markéty Othové nebo Jiřího Davida či ostravského fotografa Michala Kalhouse.

Praktické informace

Výstavu doprovázejí komentované prohlídky s kurátorem 1. a 29. listopadu v 17 hodin. Nutná je rezervace předem na www.gvuo.cz. V Domě umění, GVUO jsou nyní k vidění také výstavy HIDDEN / Zvířata v antropocénu, Přirození (1989–1992) / Ostravští divocí, komorní Svět abnormalit Karla Pauzera a výstava jednoho díla ze sbírky GVUO. Malbu Emila Filly s názvem Žena se psem vybral výtvarník Michal Cihlář.

Dům umění, GVUO je otevřen úterý až neděle 10 až 18 hodin. Vstupné na všechny výstavy činí 100 korun plné a 50 korun zlevněné. V neděli a pro seniory je vstup volný. 

Více na www.gvuo.cz

Adéla Matasová - Fiktivní projektyTřináct českých umělců a jejich fotografieTřináct českých umělců a jejich fotografieTřináct českých umělců a jejich fotografieTřináct českých umělců a jejich fotografieTřináct českých umělců a jejich fotografieTřináct českých umělců a jejich fotografieTřináct českých umělců a jejich fotografieTřináct českých umělců a jejich fotografieTřináct českých umělců a jejich fotografieTřináct českých umělců a jejich fotografiePOST-OBJEKTIVJiří Šigut - OrobinecJiří Thyn - Proužková zkouškaMichal Kalous - Bez názvu


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO