Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

U porubského Pokladu vyrostl parkovací dům

Publikováno: 31.8.2022

První ze dvou připravovaných parkovacích objektů, umístěných za křídly Domu kultury Poklad, je dokončen. Nejenom návštěvníci porubského domu kultury tak mohou využívat nových 74 parkovacích míst.

Stavba probíhala od července 2021 do srpna 2022 a vyžádala si náklady ve výši 45,6 milionů korun bez DPH. Nový dvoupodlažní parkovací objekt bude využíván nejen v době konání společenských akcí v domě kultury, ale bude sloužit bude také rezidentům.

 

Druhý na řadu v roce 2023

„V návaznosti na rekonstrukci Domu kultury Poklad jsme připravili také projekty pro stavbu dvou parkovacích objektů za křídly budovy. V této chvíli je dokončen první z nich, druhý bude navržen k zařazení do investic pro rok 2023. Parkovací objekty jsou koncipovány tak, aby v území působily co nejméně rušivě, ale zároveň posílily kapacity parkování v lokalitě. Za důležité považuji, že jsme se domluvili s městským obvodem také na revitalizaci a společném financování sousedícího parku. Věřím, že obé bude dobře sloužit jak rezidentům, tak návštěvníkům Domu kultury Poklad,“ uvádí Zuzana Bajgarová, náměstkyně primátora.

 

Revitalizace parku i nová kašna

Horní patro dvoupodlažního parkovacího objektu je otevřené, ohraničené zídkou. Nad tuto plochu vystupuje konstrukce krytého schodiště. Spodní podlaží objektu je rovněž otevřené. Vjezd vozidel je pro jednotlivá podlaží samostatný.

K nadzemnímu podlaží lze dojet pomocí komunikace kolem domu kultury a napojuje se na ulici Matěje Kopeckého. Podzemní podlaží je přístupné prostřednictvím komunikace, napojující se na ulici Komenského. Parkovací dům je nyní volně přístupný, počátkem příštího roku bude doplněn o navigační a závorový systém.  

V srpnu byla zároveň započata obnova zeleně před domem kultury a revitalizace přilehlého parku pod vedením městského obvodu Poruba a za spolufinancování města Ostrava. Revitalizace parku bude dokončena v listopadu tohoto roku, na jaře 2023 zde má obvod instalovat kašnu.

 

U porubského Pokladu vyrostl parkovací důmU porubského Pokladu vyrostl parkovací důmU porubského Pokladu vyrostl parkovací dům


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO