Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Začalo Léto v Komenského sadech

Publikováno: 11.7.2022

Pravidelná pondělní cvičení, úterní a čtvrteční pořady pro děti a rodiče, nedělní promenádní koncerty i pokračování úspěšných akcí jako je První republika s vůní kávy, ostravská zastávka hudební televize ÓČKO nebo oblíbené Řezbářské sympozium – to vše v těchto dnech a týdnech nabízí v centru Ostravy akce Léto v Komenského sadech.

Pondělní protažení těla

„Věříme, že z bohaté nabídky pořadů, koncipované jako rodinný program, si každý vybere to své a stráví během léta v našem krásném parku spoustu hezkých okamžiků,“ říká za organizátory Marcela Heříková, ředitelka Centra kultury a vzdělávání. „Tradiční akce jsme rozšířili o nová letní setkání a zábavu,“ dodává. „Například každé prázdninové pondělí až do 22. srpna mohou zájemci nastartovat týden ranním protažením celého těla s využitím prvků jógy, pilates a cviků pro zdravá záda.“ Pod vedením zkušené lektorky bude cvičení probíhat u Vodního světa, stačí přijít v 9 hodin s vlastní podložkou a ručníkem.

Dětské úterky a čtvrtky

Úterní a čtvrteční program začíná vždy odpoledne v 16 hodin. Na děti i jejich dospělé čeká během prázdnin 14 pořadů plných legrace i poučení. „Jsou mezi nimi báječná kola, tanec, hry, obří bubliny, hlavolamy, klauni, představení loutkového divadla s workshopem, malování a spousta dalšího,“ uvádí hlavní organizátorka Léta Šárka Dospivová. Vše se bude dít v blízkosti busty J. A. Komenského u lávky na slezskoostravský Kamenec.

Nedělní koncerty

Krásné prostředí Komenského sadů se stává kulisou nedělních Promenádních koncertů, které poběží až do 18. září a Ostravané i návštěvníci našeho města se mohou těšit na například na mladé, začínající interprety nebo unikátní dechový orchestr VŠB-TU, největší univerzitní hudební uskupení tohoto druhu v České republice. Vystoupí také zpěvák P.E.T.R., který nedávno nazpíval mezigenerační duet s Petrou Janů.

První republika i Řezbářské sympozium

Happening První republika měl úspěšnou premiéru v loňském létě a CKV ho zopakuje 23. července, tentokrát s „vůní kávy“. Prvorepublikovou atmosféru dotvoří dobové kostýmy, atrakce pro děti i dospělé, umělecké produkce i hudební doprovod v duchu jazzu, swingu a dixielandu. Mladou generaci jistě potěší zastávka hudební televize ÓČKO 18. srpna, jejíž interpreti na své letošní Tour De Park navštíví tři města v ČR – a Ostrava je opět mezi nimi.

Konec prázdnin (26. a 27. 8.) pak bude patřit třetímu ročníku Řezbářského sympozia, na němž budou řezbáři z celé republiky vytvářet skulptury ze světa ptačí říše.

V srpnu letní kino

A protože k Létu patří i letní kino, na Jiráskově náměstí (Kuřím rynku) bude od 21. do 24. srpna tradičně promítat Kinematograf bratří Čadíků. Přiveze čtyři snímky: rodinný animovaný film Myši patří do nebe, francouzskou komedii Co jsme komu všichni udělali, oblíbenou partu z divadla Mír Tři tygři ve filmu: Jackpot a český film Prvok, Šampón, Tečka a Karel.

Více na:  www.ckv-ostrava.cz a facebook Centrum kultury a vzdělávání

Začalo Léto v Komenského sadechZačalo Léto v Komenského sadechZačalo Léto v Komenského sadechZačalo Léto v Komenského sadechZačalo Léto v Komenského sadechZačalo Léto v Komenského sadech


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO