Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

U Zoo Ostrava se začne stavět parkovací dům

Publikováno: 15.6.2022

U stávajících parkovišť u Zoo Ostrava na Michálkovické ulici vyroste nový parkovací dům s kapacitou dvou stovek parkovacích míst. Stavět se začne v příštích týdnech, stavba má být hotova za rok, v květnu 2023. Zoo zatím dočasně zajistí dostatek náhradních parkovacích ploch.

 

Náhradní parkovací plochy

Parkovat se tak bude na plochách společnosti PKP Cargo na ulici Topolová, v areálu Technických služeb Slezská Ostrava na ulici Uhlířská nebo u Revírní bratrské pokladny na Michálkovické ulici.  Některá vzdálenější parkoviště nebudou podle ředitele zoo Jiřího Nováka zpoplatněna vůbec, jiná budou levnější než klasické celodenní parkování u zoo za 70 Kč.

Motorizovaní návštěvníci mají nyní před ostravskou zoologickou zahradou k dispozici tři parkoviště s celkovým počtem přes 500 parkovacích míst. S postupným nárůstem návštěvnosti je však zejména během jarních a letních víkendových dní a svátků tento počet naprosto nedostačující.

 

Začíná se 20. června

Nový parkovací dům bude situován mezi parkovištěm č. 2 a parkovištěm č. 3. Nově vzniklých 200 parkovacích míst výrazně zlepší komfort pro návštěvníky přijíždějící do zoo autem. Součástí stavby budou toalety, včetně toalety bezbariérové. „Auto-mobilita přitom nejde na vrub Ostravanů, kteří rádi využívají hromadnou dopravu, přibližně polovinu návštěvníků Zoo Ostrava tvoří obyvatelé z jiných regionů i z jiných zemí, především z Polska, a ti míří do Ostravy téměř výhradně autem,“ upozorňuje mluvčí zoo Šárka Nováková.

Parkovací dům je navržen jako dvoupodlažní, včetně možnosti parkování na střeše. Výškově bude dům navazovat na stávající parkoviště č. 2 a 3. S tím budou na následující půlrok spojeny i komplikace s provozem parkoviště č. 3 – toho, které je situováno nejdál od vstupu do zoo. Toto parkoviště bude kvůli stavebním pracím od 20. června zcela uzavřeno.

 

Trpělivost a pochopení

Investorem stavby je statutární město Ostrava, které je zřizovatelem a majitelem Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava. Náklady na realizaci činí bezmála 140 milionů korun.

„Hlavními kritérii pro výběr realizační firmy byla nejen cena, ale také délka výstavby. Naším cílem je, aby stavební práce omezily maximálně jednu hlavní sezónu. Ve výběrovém řízení, do kterého se přihlásilo 13 firem, zvítězila společnost PSG Construction, která slibuje postavit objekt za 43 týdnů. Takže v květnu příštího roku by měla být v provozu všechna parkoviště, včetně nového parkovacího domu. Víme, že dojde k určitému snížení komfortu bydlení v daném místě, a proto bych chtěla všechny poprosit o trpělivost a pochopení,“ říká náměstkyně primátora a zástupce investora Kateřina Šebestová.

U Zoo Ostrava se začne stavět parkovací důmU Zoo Ostrava se začne stavět parkovací důmU Zoo Ostrava se začne stavět parkovací dům


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO