Ostravainfo!!! Oficiální průvodce ostravou

Aktuality

Skotští Franz Ferdinand oslaví v Ostravě dvacáté výročí

Publikováno: 21.2.2022

Program červencového festivalu Colours of Ostrava posiluje další velké jméno - skotští indie rockeři Franz Ferdinand. Držitelé Brit Awards, Mercury Prize a několika nominací na Grammy, kteří letos slaví dvacet let od založení, přivezou v létě do Ostravy výběr svých největších hitů z plánované nové desky Hits To The Head.

 

Radostný kytarový večer

„Franz Ferdinand uzavírají sestavu hlavních headlinerů letošního ročníku. Zahrají ve čtvrtek na hlavním festivalovém pódiu před kapelou The Killers, bude to radostný kytarový večer,” říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

K hlavním potvrzeným hvězdám letošního ročníku Colours of Ostrava patří The Killers, Twenty One Pilots, Martin Garrix, LP, Kings of Convenience nebo Youssou N´Dour.

Po debutovém albu s globálním hitem Take Me Out se na čtveřici Franz Ferdinand ze skotského Glasgowa doslova sesypaly ceny Brit Awards nebo Mercury Prize. Stali se nejlepší britskou kapelou, postupně získali pět nominací na Grammy a dynamickým kytarovým rockem vyšperkovaným silnými melodiemi si dokázali podmanit skoro celý svět.

 

Syrový rock'n'roll

Na zatím posledním úspěšném albu Always Ascending do syrového rock'n'rollu zanesla kapela elektroniku. V poslední době se Franz Ferdinand rozrostli na pětici a za bicími usedla daleko mladší Audrey Tait, na touze po koncertech se ale nic nezměnilo. „Pořád rád potkávám lidi na turné a poslouchám jejich příběhy, jak se hudba stala soundtrackem jejich životů. Pro tento pocit hudbu děláme. To je ta nejlepší věc, kterou jako umělec můžete slyšet,“ řekl ke kulatému výročí zpěvák Alex Kapranos.

 

19. ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne od 13. do 16. července 2022 v unikátní industriální oblasti ostravských Dolních Vítkovic.

 

Více informací na www.colours.cz

 

Franz Ferdinand - Take Me Out: https://www.youtube.com/watch?v=Ijk4j-r7qPA

Franz Ferdinand - Curious: https://www.youtube.com/watch?v=QcFWjCYwBW4

Franz Ferdinand - Always Ascending: https://www.youtube.com/watch?v=crjugtkXZN4

Skotští Franz Ferdinand oslaví v Ostravě dvacáté výročí


Zpět na aktuality

Turistická informační centra OSTRAVAINFO!!!

Pobočka Elektra

Infocentrum Elektra

Jurečkova 1935/12

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Věž

Infocentrum Věž

Prokešovo náměstí 1803/8

Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Přívoz

Infocentrum Přívoz

Nádražní 164/215

702 00 Moravská Ostrava a Přívoz

Pobočka Svinov

Infocentrum Svinov

Peterkova 1152/14

721 00 Ostrava Svinov

Pobočka Jih

INFO JIH!!!

Horní 1664/63a

70030 Ostrava - Jih

Tourist Information Offices OSTRAVAINFO